De eerste Data Tours starten in april 2016! Data Tours is een voor verrassende tourcompany in Amsterdam. De tour loopt dwars door het historische centrum van de stad en neemt data als uitgangspunt om op een andere manier naar de stad te kijken. Kom meer te weten over het onzichtbare leven in de stad, de kleur stropdassen van de bestuurders, het aantal boerderijen in de 17de eeuw en leer je eigen getal kennen!

In totaal duurt de wandeltour bijna 3 uur, inclusief pauze. We starten om 14.30 uur bij Huis de Pinto (Sint Antoniesbreestraat 69). Vanaf 1 april is de tour iedere vrijdag en zaterdag te volgen. On April 23 and May 13 the tour will be in English.

Boek tijdig je ticket om zeker te zijn van een plekje. We houden de groepen namelijk bewust klein om alles uit de tour te kunnen halen. Kosten van de tour zijn € 12,50, inclusief drankje. Maximaal loop je de tour met 9 andere bezoekers om zo het maximale uit de tour te kunnen halen. Via deze link kan je boeken!

Een project van Pavèl van Houten. Data Tours wordt mogelijk gemaakt door: Huis de Pinto, Waterlooppleinmarkt, Lunchroom Waterlooplein, Straatmanager Waterlooplein, Stadhuis Centrum, Afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek Amsterdam, Lapidarium, Stach, Stadsecoloog Auke Brouwer,New Zoo, Stadsarchief Amsterdam, Leefbaarheidsschouw Nieuwmarkt, PEER, Stichting Oude Kerk, Mata Hari, Café ‘t Mandje, Monique Seignette, Andrea Koll (ontwerp) en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Het parcours van de tour

route data tours
Neem ook je vrienden mee..
Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn